Laksefiske 2023

Årets laksefiske er i gang!

Har du sørget for å ha riktig utstyr til laksesesongen?

Polariserte solbriller er et viktig verktøy ved laksefiske, og er en stor fordel i alle aktiviteter både i og ved vann.

Med polariserte solbriller får du disse fordelene:

  • Mindre blending: De spesialiserte linsene i polariserte solbriller filtrerer ut uønskede refleksjoner fra vannoverflaten. Du kan nå se klart og tydelig ned i vannet uten å bli blendet av solstråene

  • Se fisken: Med polariserte solbriller får du klarere syn ned i vannet og kan se fisken bedre. Du kan enkelt oppdage bevegelser og strukturer under vannoverflaten, og dermed øke sjansen for å fange den perfekte laksen! Dette gjelder også ved overskyet vær, ikke bare når sola er fremme.

  • Sist, men ikke minst; beskyttelse mot skadelige UV-stråler! Er du i nærheten av vann vil solens stråler reflekteres og du eksponeres for uv-stråler fra ulike vinkler. Polariserte solbriller beskytter øynene og sørger for at du kan nye fisketuren uten bekymringer.

Hvorfor anbefaler vi Maui Jim?

Maui Jims polariserings- og fargefiltre er i verdensklasse, og er godt kjent for sine fordeler når det kommer til komfort, kontrast og kvalitet.

Med ulike fargefiltre kan du finne solbrilleglassene som fungerer best til dine aktiviteter, og som gir lyset som oppleves mest behagelig for deg. Mange av linsene har også et bigradient glass, hvor det er lagt et ekstra speilbelegg øverst og nederst på glassene, for å gi enda bedre beskyttelse mot stråler som kommer høyt oppe fra, og strålene som reflekteres nedenfra på overflater som vann og snø.

Glassene har også et hydrofobt belegg som gjør at vann preller av glassene. Flere modeller er til og med så lette at de flyter i vann!

Solbrillene kan bestilles med progressive glass i dine personlige styrker, men det er også en mulighet for å få mange av modellene med et lesefelt på +1,50, +2,00 eller +2,50 nederst i glasset. Det fungerer ekstra godt når en trenger å knyte på ny sluk eller de andre små detaljer på nært hold

Terje Husby