Test av kikkerter med Duojakt

Vi har været så heldige å få hjelp av Andrea Rikstad Hagstrøm og Espen Hagstrøm i DuoJakt til å teste kikkerter fra Breitlers Jeger-serie

I DuoJakts innlegg på Instagram har de gitt et godt innblikk i hva de synes og hva som er viktige kriterier for kikkerter i ulik type jakt.

Følg @duojakt på Instagram for å få med deg deres jakteventyr

«De siste månedene har vi i Duojakt testet kikkertene i Jegerserien til Breitler for Husby Optikk. De har vært med på både toppjakt, rådyrjakt, hjorte- og elgjakt i Trøndelag. Vi hadde med størrelsene 10x26, 10x34 og 10x42.

10x26 er en liten og hendig kikkert. Den er så lett at man kan uten problemer gå med den rundt halsen hele dagen, noe som er praktisk i flere jaktformer. Nå som sporsnøen er her og kuldegradene gjør at man må ha flere lag klær på, er denne størrelsen praktisk å ha rundt halsen på hjorte- og rådyrjakt på denne tiden av året, da man har den tilgjengelig kjapt. Forstørrelsen er god og lysinnslippet mer enn godt nok. Denne kikkerten er også fin for deg som liker å speide litt på tur eller å ha i hyttevinduet for å se på fugler og terrenget. Dette er en brukskikkert når vekt er avgjørende.

10x34 er en skikkelig god allrounder som kan brukes til alle former for jakt. Den er ikke romstor og ganske lett i forhold til egenskapene den har. For forstørrelsen og synsfeltet er godt. Dette passer til jegeren som jakter flere typer vilt, stort som smått. Denne holder i massevis til hele jaktsesongen fra sommer og vinter til vår og funker likså bra til speiding etter ryper på flekk som storvilt og toppjakt. Her får man mye kikkert for pengene.

10x42 leverer skikkelig bra forstørrelse ble vår favoritt i testen. Egenskapene her holder i massevis til reinsjakt, toppjakt og elgjakt. Den er selvfølgelig litt større enn de andre to, men det får man igjen for da den har stort synsfelt og masse lysinnslipp. Den ligger godt i hånda og du kan spotte den hvite rypa på snøflekken på lang avstand. Denne speider man godt med.»

Terje Husby