Vi kan kikkert

I butikken har vi et godt utvalg av både stativkikkerter, stjernekikkerter og håndkikkerter i alle prisklasser. Enten du skal ha kikkert til jakt, fuglekikking, båtliv eller for å se utover Beitstadfjorden, så har vi det du trenger. Vi har også gode "allround" kikkerter som er perfekt å gi som gave. Våre merker er blant annet Opticron, Breitler og Vanguard.

Vi er nå inne i en sesong hvor stjernekikkerten/teleskopet virkelig kommer til nytte! For å få utnyttet teleskopet best mulig må den settes opp et sted hvor det er minst mulig lys fra hus, gatebelysning osv. Ved å bruke ulike okular kan en få ekstra godt bilde av det en ønsker å se på. Ser en for eksempel på stjernene vil det være best å bruke et annet objektiv enn om en skal se på månen. Filtre som månefilter vil dempe lyset gjennom kikkerten og vise detaljene bedre.

Ekstrautstyr som adapter for kamera gir muligheten til å forevige stjernehimmelen. Det finnes adapter for speilreflekskamera, kompaktkamera og mobil, men vær obs på at en del ekstrautstyr kan være bestillingsvare. Vår leverandør har lager i Norge, og som regel kort leveringstid.

 

20170304_202405.jpg
final1507929747071_wm.png
Terje Husby